Колку знаете за куповите челични лимови во форма на буквата У?

Купови од челичен лим во форма на буквата Усе суштинска компонента на различни градежни проекти, особено во областа на градежништвото и развојот на инфраструктурата. Овие купови се дизајнирани да обезбедат структурна поддршка и да ја задржат почвата, што ги прави суштинска компонента на потпорните ѕидови, ковчезите и другите потпорни конструкции.

IDIVIDI: u форма лист куп

Купови од челичен лим во форма на буквата У, познати и какоКупови U-листови, имаат уникатно својство на пресек во форма на буквата У. Оваа уникатна форма нуди неколку предности, вклучувајќи висока јачина на свиткување и одлична отпорност на вода, што ги прави погодни и за постојани и за привремени објекти. Испреплетениот дизајн на куповите U-лист ја олеснува инсталацијата и обезбедува стабилност и интегритет додека одржува различни типови на притисок на почвата и водата. Тие најчесто се користат во заштита на крајбрежјето, зајакнување на речните брегови и подземна градба.

Процесот на инсталација на купови листови во форма на буквата У користи специјализирана опрема како што се хидраулични чекани или вибрациони чекани за да ги придвижи куповите во земјата, а механизмот за испреплетување на куповите обезбедува цврсто запечатување за да се спречи истекување на вода и да се одржи стабилноста на структурата. Овој метод на градба е ефикасен и го минимизира влијанието врз животната средина, што ги прави куповите во форма на буквата У одржлив избор за системи за потпорни ѕидови.

IDIVIDI: u форма куп
IDIVIDI: u обликуваат купови

Покрај тоа, може да се нанесат премази и заптивкиКупови листови во форма на буквата Уза подобрување на нивната отпорност на корозија и продолжување на нивниот животен век, особено во морски и корозивни почвени средини.

Кралскиот челик Тијанџинобезбедува најсеопфатни информации за производот

China Royal Corporation Ltd

Адреса

Bl20, Шангхеченг, улица Шуанџие, округ Бејхен, Тијанџин, Кина

Е-пошта

Телефон

+86 13652091506


Време на објавување: 17.06.2024